LAJMI I FUNDIT:

Miliona gjermanë nuk e kanë përdorur kurrë internetin – cila moshë është ‘offline’

Miliona gjermanë nuk e kanë përdorur kurrë internetin – cila moshë është ‘offline’

Nuk është për t’u habitur që ka shumë prej tyre ndër më të moshuarit.

Caktimi i një ekzaminimi mjekësor, blerja e një bilete treni, madje edhe caktimi i një takimi me miqtë – sot njerëzit bëjnë pothuajse gjithçka me një celular ose kompjuter. Në Gjermani, megjithatë, ka ende miliona njerëz që nuk kanë hyrë kurrë në internet.

Në përgjithësi, kjo është rreth pesë për qind e popullsisë gjermane midis moshës 16 dhe 74 vjeç, ose 3.1 milionë njerëz, njoftoi të martën Zyra Federale e Statistikave.

Të ashtuquajturit persona offline janë kryesisht në mesin e të moshuarve – 15 për qind e të gjithëve nga grupmosha 65-74 vjeç. Mes njerëzve të moshës 45-64 vjeç, përqindja e përdoruesve offline është pak më pak se pesë për qind.

Në grupin më të ri, nga 16 deri në 44 vjeç, vetëm një në 50 nuk ka përdorur kurrë internetin.

Sipas këtyre të dhënave, Gjermania qëndron pak më mirë se mesatarja e Bashkimit Evropian, në të cilin përqindja e njerëzve jashtë linje është gjashtë për qind.

Përdoruesit më të paktë offline, më pak se një përqind, janë në Luksemburg, Danimarkë, Holandë dhe Suedi. Shumica e tyre janë në Kroaci, 14 për qind, Greqi 13 për qind, Portugali dhe Bullgari, nga 12 për qind secila. /Telegrafi/