LAJMI I FUNDIT:

Miliona burra pranojnë se nuk janë mirë – dhe e vlerësojnë shëndetin mendor vetëm me gjashtë nga 10 pikë

Miliona burra pranojnë se nuk janë mirë – dhe e vlerësojnë shëndetin mendor vetëm me gjashtë nga 10 pikë

Miliona burra kanë thënë se nuk janë mirë – ndihen të dëshpëruar mesatarisht tre herë në javë.

Një sondazh me dy mijë meshkuj zbuloi se ata e vlerësojnë shëndetin e tyre mendor mesatarisht me gjashtë nga dhjetë pikë – por ata deri në 18 vjeç japin vetëm pesë nga dhjetë.


Ballafaqimi me një problem të shëndetit fizik (26 për qind), zakonet e këqija të të ngrënit (20 për qind) dhe presionet në punë (20 për qind) janë ndër arsyet kryesore që meshkujt kanë luftuar me mirëqenien e tyre mendore në 12 muajt e fundit.

Të tjerë pretendojnë se të mos qenit në një lidhje, ndryshimet e jetës si prishja e një martese dhe lëvizja nëpër mediat sociale mund të ndikojnë në mirëqenien e tyre të përgjithshme. Por 44 për qind nuk ​​janë hapur kurrë me dikë për mënyrën se si ndihen, me një në tre (32 për qind) që shpesh ndihen të vetmuar.

Tri gjërat që mund të bëni për ta larguar stresin
Lexo po ashtu Tri gjërat që mund të bëni për ta larguar stresin

Dhe 35 për qind shmangin në mënyrë aktive bisedat me të tjerët për mirëqenien e tyre mendore.

Hulumtimi u porosit nga NIVEA MEN si pjesë e fushatës së saj “Strength In Numbers” – e cila, së bashku me Talk Club, synon t’u japë burrave mjetet për të filluar bisedën dhe për të kontrolluar ndjenjat e tyre duke pyetur veten dhe të tjerët, “Si jeni Nga 10 pikë?”.

Tri mënyra të lehta për ta vënë veten në radhë të parë më shpesh
Lexo po ashtu Tri mënyra të lehta për ta vënë veten në radhë të parë më shpesh

Ben Akers, tha: “Shumica e meshkujve e kanë të vështirë të hapen për ndjenjat e tyre. Por thjesht duke iu përgjigjur pyetjes “Si jeni? Nga 10 pikë?”, u jep atyre një mënyrë për të filluar. “Duket se kujdesemi për makinat tona më mirë se mendjet tona. Por duke folur për shqetësimet tona rregullisht çlironi presionin, duke na lejuar të bëhemi më të aftë mendërisht”.

Studimi zbuloi gjithashtu se ngjarjet sociale bëjnë që dy të tretat e meshkujve të ndihen të shqetësuar, me dy në dhjetë që ndjehen të stresuar në vendin e punës. Megjithatë, më shumë se shtatë në dhjetë ndihen më të relaksuar kur janë në shtëpi në fundjavë dhe 63 për qind ndihen të qetë kur shoqërohen me miqtë.

Jeni e trishtuar? Lexoni, t’ju kalojë mërzia
Lexo po ashtu Jeni e trishtuar? Lexoni, t’ju kalojë mërzia

Vetëdija dhe ushtrimet e rregullta, si dhe frymëmarrja dhe meditimi, ishin ndër mënyrat më të zakonshme që burrat të ruajnë shëndetin e tyre të mirë mendor. Dhe katër në dhjetë nga ata të moshës 35 deri në 40 vjeç kanë vizituar mjekun e përgjithshëm për të diskutuar mirëqenien e tyre mendore.

Megjithatë, gati katër në dhjetë janë ndjerë në gjendje t’i hapen një miku të ngushtë ose një anëtari të familjes për ndjenjat e tyre.

Disa shenja që tregojnë se po përjetoni stres të tepërt
Lexo po ashtu Disa shenja që tregojnë se po përjetoni stres të tepërt

Por ndërsa shumë janë të prirur të flasin me të tjerët, gati gjysma (47 për qind) ndihen më pak të qetë duke pyetur burra të tjerë për vështirësitë e tyre – me problemet e fertilitetit që janë tema numër një që është jashtë kufijve.

Tema të tjera që meshkujt janë nervozë për të diskutuar përfshijnë varësitë, zakonet e të ngrënit dhe rënien e flokëve. Kur u pyetën pse i shmangin bisedat e tilla, një në pesë tha se nuk dëshiron që njerëzit afër tyre të shohin anën e tyre të cenueshme ose të gjykohen nga veprimet e tyre, ndërsa 18 për qind besojnë se mund t’i përballojnë vetë vështirësitë e tyre.

Veproni në këtë mënyrë për t'u qetësuar kur inati ju kaplon
Lexo po ashtu Veproni në këtë mënyrë për t'u qetësuar kur inati ju kaplon

Hulumtimi, i kryer përmes OnePoll, zbuloi se më shumë se gjysma e meshkujve (57për qind) do të dëshironin të shihnin më shumë mbështetje në dispozicion për ata që luftojnë me shëndetin e tyre mendor. /Telegrafi/

Në trend Shëndetësi

Më shumë
Bima që e ndukim dhe e shkelim, duke menduar se është një barojë, në fakt ka vlera të shumta për shëndetin

Bima që e ndukim dhe e shkelim, duke menduar se është një barojë, në fakt ka vlera të shumta për shëndetin

Ushqim i shëndetshëm
Kalo në kategori