Koordinatori i grupit parlamentar të BDI-së, Izet Mexhiti, sot tha se partitë parlamentare të opozitës kanë kohë për të shqyrtuar propozimin e tyre për ndryshime në Rregulloren e procedurës që do të specifikojë saktësinë e asaj që nënkupton prania e deputetëve në seancat parlamentare.

“Ekziston prania në Rregulloren e procedurës. Ne duam të specifikojmë që prania mund të jetë fizike ose online. Ne nuk duhet t’i torturojmë ata që janë pacientë për momentin, nuk duhet t’i veshim, me trajtim të veçantë, ndaj duhet të rrezikojmë.

Koordinimi edhe një herë hapi një debat se si Kuvendi do të dalë nga kjo situatë, e shkaktuar nga Covid-19″, tha deputeti i BDI-së, duke pasur parasysh se tre deputetë tashmë janë pozitivë.

Nesër mund të ketë një numër më të madh. Le të mos bllokojmë të gjitha proceset dhe t’i japim kohë opozitës të reflektojë dhe të mos jetë frenim në marrjen e vendimeve dhe proceseve të rëndësishme në Kuvend, siç është buxheti suplementar dhe të gjitha gjërat e tjera të rëndësishme që mund të rrezikojnë më tej situatën në vend. Kjo është arsyeja pse ne si parti në pushtet duam të specifikojmë, nuk ka të bëjë me një ndryshim të madh ose thjesht duke specifikuar se çfarë nënkuptojmë me fjalën prani, qoftë vetëm prani fizike apo prani online”, tha Mexhiti./Telegrafi/