Studimi shkencor i udhëhequr nga Barnaby Dixson dhe i publikuar në “Journal of Evolutionary Biology”, ka treguar se meshkujt me mjekra konsiderohen ‘material më i mirë’ për partner afatgjatë, krahasuar me meshkujt pa mjekra

Kjo mund të jetë për shkak se mjekra e krijon një pamje mashkullore dhe në përgjithësi e ndryshon formën e fytyrës së një mashkulli, duke e bërë atë shumë më tërheqës sesa pa mjekër.

Shtoja kësaj idenë se qimet e fytyrës tregojnë se një mashkull ka nivele të larta të testosteronit dhe testosteroni tregon për pjekur dhe, sipas këtij studimi, kjo e bën një mashkull material të përsosur për një lidhje të suksesshme. /Telegrafi/