Të gjithë e dimë se jorgani ynë duhet të lahet – por mund të jetë e vështirë nëse lavatriçe juaj nuk është mjaft e madhe.

Dhe edhe nëse mund ta futni atje – rrezikoni që të mos thahet siç duhet dhe të bëhet i mykur.

Për fat të mirë, Lynsey Crombie, e cila po punon me Viledan për të ndarë këshillat e saj për pastrimin, zbuloi se si mund ta pastroni jorganin tuaj – pa e futur në makinë larëse.

Ajo tha: “Nëse jeni me fat që keni një lavatriçe të madhe, atëherë shumica e jorganëve mund të lahen në këtë mënyrë duke përdorur programin e jorganit. Nëse nuk është kështu, shumica e pastruesve kimikë ofrojnë një shërbim pastrimi të jorganëve”.

Një eksperte pastrimi tregon produktin që ju nevojitet për gjithçka Një eksperte pastrimi tregon produktin që ju nevojitet për gjithçka

Megjithatë, nëse nuk ju pëlqen të shkoni te pastruesit kimik, ka një mundësi tjetër – pjesa më e mirë? Është krejtësisht falas. Lynsey rekomandon që të varni jorganin tuaj në linjën e larjes në një ditë të nxehtë vere.

Ajo tha që të sigurohesh që të përdorësh një të fortë si linja e larjes së Vileda-s dhe ta lini jashtë në një ditë me diell. Dielli është një dezinfektues natyral që do të vrasë bakteret dhe mikrobet.

Nëse keni ndonjë njollë, mund të aplikoni gjithashtu peroksid hidrogjeni të pastër në njollë, pasi të jetë hequr njolla, shpëlajeni. /Telegrafi/