“Greqia dhe Maqedonia kanë shkruar marrëveshje historike për t’i dhënë fund kontestit për emrin, shkruan Agjencia “France-Presse”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Reuters shkruan se Greqia dhe Maqedonia kanë nënshkruar marrëveshje për ndryshimin e emrit të ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë.

BBC përkontestin e emrit të Maqedonisë: kryeministrat shikojnë se si ministrat nënshkruajnë marrëveshjen historike.

Greqia dhe Maqedonia kanë nënshkruar marrëveshje që ka për qëllim zgjidhjen e problemit për dy dekada të emrit të Maqedonisë. Sipas marrëveshje, fqiju i Greqisë do të njihet si Maqedoni Veriore, shkruan BBC. /Telegrafi/