Mark Zuckerberg, bashkëthemeluesi dhe CEO i Facebook, nisi një ngjarje të madhe duke ngacmuar një seri konceptesh të reja sociale, lojërash dhe punës për metaverse – dhe duke pranuar optikën e përqendrimit në produkte të tilla si rifreskimi i kompanisë.

“Unë e di që disa njerëz do të thonë se kjo nuk është koha për t’u fokusuar në të ardhmen dhe dua të pranoj se ka çështje të rëndësishme për të punuar në të tashmen. Gjithmonë do të ketë”, tha Zuckerberg në një video fillestare përpara fjalimit kryesor.

“Pra, për shumë njerëz, thjesht nuk jam i sigurt se do të ketë ndonjëherë një kohë të mirë për t’u fokusuar në të ardhmen. Por e di gjithashtu se ka shumë prej jush që ndihen njësoj si unë”, pohoi ai, raporton cnn.

Reklama
Reklama
Çfarë saktësisht është ‘metaverse’ e paralajmëruar nga Facebook, për të cilin projekt po kërkon 10.000 njerëz në Evropë? Çfarë saktësisht është ‘metaverse’ e paralajmëruar nga Facebook, për të cilin projekt po kërkon 10.000 njerëz në Evropë?

“Ne jetojmë për atë që po ndërtojmë”, tha Zuckerberg dhe shtoi “Dhe ndërsa bëjmë gabime, ne vazhdojmë të mësojmë, të ndërtojmë dhe të ecim përpara”.

Facebook transmetoi drejtpërdrejt ngjarjen e tetë vjetore Connect për të zbuluar risitë dhe kërkimet më të fundit në realitetin e shtuar dhe virtual, dhe më shumë mbi vizionin për metaverset, i cili i referohet përpjekjeve që kombinojnë teknologjitë e realitetit virtual dhe të shtuar në një platformë të re online.

Facebook shfaqi një seri video konceptesh që theksonin vizionin për metaverse, të tilla si dërgimi i një imazhi holografik të vetvetes në një koncert me një mik që merr pjesë në jetën reale, ulur rreth tavolinave virtuale të takimeve me kolegë të largët ose duke luajtur lojëra me miqtë.

Reklama
Reklama

Zuckerberg njoftoi gjithashtu se thirrjet e Messenger do të vijnë në VR, planifikon të operojë një treg virtual ku zhvilluesit mund të shesin mallra virtuale dhe një ekran të ri bazë në Oculus Quest për t’i bërë bisedat dhe lojërat në botën virtuale më sociale.

“Pajisjet tuaja nuk do të jenë më pika qendrore e vëmendjes suaj”, tha ai. “Ne kemi filluar të shohim shumë nga këto teknologji të bashkohen në pesë ose 10 vitet e ardhshme. Shumë nga këto do të jenë të zakonshme dhe shumë prej nesh do të krijojnë dhe banojnë botë që janë po aq të detajuara dhe bindëse sa kjo, në baza ditore”, tha CEO i Facebookut.

Reklama

Kompania gjithashtu pritet të riorganizojë biznesin e saj me një emër të ri dhe ndoshta të ndryshojë titullin e bashkëthemeluesit të saj, Mark Zuckerberg, i cili do të nisë ngjarjen me një fjalim kryesor. Ndryshimi mund ta ulë Facebookun vetëm në një nga tre platformat kryesore të kompanisë – që përfshin gjithashtu Instagramin dhe WhatsAppin – në vend të markës kryesore.

Reklama

Lëvizja do të pasqyronte misionin e kompanisë për t’u njohur për më shumë sesa mediat sociale dhe do të përputhej me fokusin e saj në rritje në metaverse. The Verge raportoi për herë të parë ndryshimin e mundshëm të emrit javën e kaluar.

Reklama

Një riemërtim mund të jetë gjithashtu pjesë e një përpjekjeje për të riparuar reputacionin e Facebook dhe për të kthyer faqen pas një serie makthesh PR, duke përfshirë keqinformimin në platformat e tij, dështimet e moderimit të përmbajtjes dhe zbulimet rreth efekteve negative që produktet e tij kanë në shëndetin mendor të disa përdoruesve.

Në muajin korrik, Zuckerberg tregoi konceptin e metaverses si një hapësirë e ngjashme me internetin ku përdoruesit (nëpërmjet avatarëve dixhitalë) mund të ecin përreth dhe të ndërveprojnë me njëri-tjetrin në kohë reale.

Reklama

“Në vitet e ardhshme, unë pres që njerëzit të kalojnë nga të na shohin kryesisht si një kompani e mediave sociale në të na shohin si një kompani metaverse”, tha ai. /Telegrafi/

Reklama