Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq, sot ka realizuar takim me prokuroren për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit Villma Ruskoska, me të cilën kanë biseduar për nevojat e Prokurorisë, përgatitjet e shtetit për fillimin e negociatave me BE-në, si dhe rritjen e efikasitetit gjatë veprimit rreth lëndëve.

Siç njoftojnë nga Ministria e Drejtësisë, Mariçiq në bisedë ka thënë se do të jetë mbështetje në procesin e përforcimit kadrovik me bashkëpunëtorët profesional dhe përmirësim të kapaciteteve të Prokurorisë.

Lidhur me fillimin e negociatave dhe hapjes së Kapitullit 23 – Jurisprudencë dhe të drejta fondamentale, Mariçiq theksoi se në fokus të negociatave do të jetë praktika gjyqësore dhe prokuroriale dhe implementimi i ligjeve./Telegrafi/