“Maqedonia-Bllokon” dje mori pjesë në protestë në Prilep me shoqatën “Mbrojtësit e Prilepit”, ndërsa sot, bllokon rrugën Ohër-Strugë pranë Misleshevës në periudhën nga ora 13:00 deri në ora 16:00, njofton nga kjo lëvizje.

Me këto aktivitete, “Maqedonia-Bllokon” i fillon protestat dhe bllokada të paralajmëruar jashtë Shkupit dhe qyteteve të tjera në të gjithë Maqedoninë.

“Maqedonia-Bllokon rikonfirmon qëndrimin e saj se në këtë moment të gjitha forcat kombëtare dhe patriotike janë të obliguar që të bashkua të luftojnë kundër ndryshimeve kushtetuese që fshin gjithçka çka është maqedonase. Të gjithë ne maqedonasit kemi një detyrë e shenjtë, kohezive dhe të bashkuar për të luftuar që maqedonasit mos të fshihen nga harta botërore e kombeve për të luftuar për të mbrojtur emrin, identitetin, historinë dhe traditën e popullit maqedonas”, thuhet në deklaratë.

Nga atje ata shtojnë se kjo betejë do të zgjidhet duke parandaluar ndryshimin e Kushtetutës, shpërbërjen e Kuvendit dhe shpalljen e zgjedhjeve me një kusht, dhe ajo është, sipas tyre, zgjidhje pa Zoran Zaev si kryeministër./Telegrafi/