LAJMI I FUNDIT:

Maqedoni, në dy muajt e parë eksporti është rritur për 10%, ndërsa importi është ulur për 1.5%

Maqedoni, në dy muajt e parë eksporti është rritur për 10%, ndërsa importi është ulur për 1.5%

Reklama

Vlera e përgjithshme e eksportit të mallrave nga Republika e Maqedonisë së Veriut, në dy muajt e parë të këtij viti, arrin në 1.339.941 mijë euro dhe shënon rritje prej 10,2% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Vlera e mallrave të importuara, nga ana tjetër, arrin në 1,763,707 mijë euro, që është 1,5% më pak se një vit më parë, njoftoi Enti Shtetëror i Statistikave.

Deficiti tregtar, në periudhën janar – shkurt 2023, arrin në 423,766 mijë euro, ndërsa mbulimi i importeve me eksporte është 76.0%.

Shkëmbimi tregtar sipas produktit tregon se peshën më të madhe të eksporteve e zënë katalizatorët e transportuesve me metale të çmuara ose përbërjet e tyre, kompletet e telave të ndezjes etj, për automjetet, avionët ose anijet, energjinë elektrike dhe produktet e sheshta prej hekuri ose çeliku jo të lidhur, i paplatinuar. Në importin më së shumti janë të përfaqësuara vajrat e naftës dhe vajrat e përftuara nga mineralet bituminoze (përveç të papërpunuara), metalet e tjera të grupit të platinit dhe lidhjet e tyre, të papërpunuara ose në formë pluhuri, platini dhe lidhjet e platinit, të papërpunuara ose në pluhur, dhe metalet e çmuara në gjendje koloidale, komponimet, organike ose inorganike, të metaleve të çmuara, nëse janë apo jo të përcaktuara kimikisht; amalgame të metaleve të çmuara.

Në periudhën janar – shkurt 2023, sipas vëllimit të përgjithshëm të tregtisë së jashtme, Republika e Maqedonisë së Veriut ka bërë më së shumti tregti me Gjermaninë, Britaninë e Madhe, Greqinë, Serbinë dhe Bullgarinë.

Në trend Lajme

Më shumë
Vazhdojnë reagimet pas sulmit terrorist, Bugajski, Lajçakut: Ndaloni gjuhën e pakuptimtë, Beogradi e Moska po ju marrin për budallenj

Vazhdojnë reagimet pas sulmit terrorist, Bugajski, Lajçakut: Ndaloni gjuhën e pakuptimtë, Beogradi e Moska po ju marrin për budallenj

Lajme
'Dikush i ka tradhtuar sulmuesit, ka shumë pikëpyetje' – banori serb në veri të Kosovës tregon për ngjarjet në Banjskë

'Dikush i ka tradhtuar sulmuesit, ka shumë pikëpyetje' – banori serb në veri të Kosovës tregon për ngjarjet në Banjskë

Lajme
Pamje me dron të ikjës së grupit terrorist serb nga Manastiri i Banjskës

Pamje me dron të ikjës së grupit terrorist serb nga Manastiri i Banjskës

Lajme
Kurti jep detaje të arsenalit të armëve të sekuestruara: Serbia duhet të mbahet përgjegjëse për sponsorizimin e terrorizmit

Kurti jep detaje të arsenalit të armëve të sekuestruara: Serbia duhet të mbahet përgjegjëse për sponsorizimin e terrorizmit

Siguri
Gashi: Në bazë të ligjeve të Kosovës, të arrestuarit për sulmin në veri mund të dënohen me burgim të përjetshëm

Gashi: Në bazë të ligjeve të Kosovës, të arrestuarit për sulmin në veri mund të dënohen me burgim të përjetshëm

Lajme
Avokatët zbardhin dëshmitë e serbëve të arrestuar për sulmin terrorist

Avokatët zbardhin dëshmitë e serbëve të arrestuar për sulmin terrorist

Siguri
Kalo në kategori