Greva paralajmëruese në shkolla nuk e lëkundi qeverinë, e cila me rebalancin e buxhetit të saj vendosi vetëm rritjen e planifikuar të pagave prej 5 përqind.

Kjo është sasia e punonjësve të arsimit që do të marrin pagë për muajt shtator dhe tetor, si dhe të gjitha buxhetet e administratës publike, përfshirë punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe çerdhet.

Kjo u njoftua sot në një konferencë për shtyp nga Kryeministri Zoran Zaev, i cili së bashku me ministren e re të Financave, Nina Angelovska njoftuan detaje të rebalancit të Buxhetit të miratuar në seancën e sotme të qeverisë.

169 milion shtesë janë ndarë për nivelizimin e pagave në kulturë, ndërsa 150 milion të tjerë janë ndarë për pagat në gjyqësor si kompensim për shkurtimin në vitin 2016./Telegrafi/