Sipas të dhënave të fundit, makina më e shitur nuk është nga prodhuesit francezë. 

Reklama

Nëse dikush do të kishte thënë 20 vjet më parë se kjo do të ndodhte, do ta kishin shpallur të çmendur ose të paktën injorant. Ishte koha kur Renault nuk kishte aspak konkurrentë.

Sot Dacia është një nga markat më të shitura në Evropë. Dhe jo vetëm kaq, Dacia është marka më e shitur në Francë. Sipas Autoways, Dacia ka shitur 99,698 njësi në Francë deri më 22 dhjetor dhe është më e kërkuara në mesin e blerësve privatë. Ai ka ende kohë për të arritur një rezultat gjashtëshifror.

Reklama

Renault është menjëherë pas Dacia me 91,246 njësi të shitura, e ndjekur nga Peugeot me 87,524 njësi dhe Citroen me 51,972 njësi të shitura.

Reklama

Fitoren e dyfishtë e siguroi Dacia Sandero si modelja më e shitur. Me 67,638 njësi të shitura, është përpara Peugeot 208, i dyti, dhe i treti 2008.

10 makinat më të shitura për individët në Francë 2021:

Dacia Sandero: 67638 kopje të shitura
Peugeot 208: 35.071
Peugeot 2008: 28.300
Renault Captur: 24,593
Dacia Duster: 22,920
Renault Clio: 21,947
Toyota Yaris: 22,205
Tesla Model 3: 18,146
Citroen C3: 17702
Renault Twingo: 15,260

Duhet thënë gjithashtu se kur u shtojmë shitjet personave juridikë, bilanci i fuqisë ndryshon. Kështu, Peugeot 208 doli në krye dhe Sandero ra në vendin e tretë. Por kjo është një histori tjetër. /Telegrafi/