Edhe nëse nuk keni mace, pa dyshim se jeni të njoftuar me stereotipet e shumta që janë për to.

Të mençura dhe ‘cool’, ato janë krejtësisht të kundërta me qentë.

Madje, në vend se të kërcejnë nga gëzimi kur të ktheheni në shtëpi nga puna, me shumë gjasë macja largohet nga ju dhe shtiret sikurse nuk ekzistoni.

Pra, macet aspak nuk janë miqësore si qentë, e kjo është pjesë e sharmit të tyre.

Sidoqoftë, tani ekspertët kanë zbuluar edhe një gjë tjetër interesante për macet.

Sipas ekspertëve, macet madje shtiren kinse nuk ju kuptojnë kur i thërrisni në emër.

Prandaj, herën tjetër kur e thirrni macen në emër por ajo largohet, e keni parasysh se me qëllim është duke ju injoruar. /Telegrafi/