Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Mërgim Lushtaku është shprehur se Projektbuxheti për vitin 2023 nuk është zhvillimore dhe i varfëron qytetarët e vendit.

Reklama

Lushtaku në seancën e sotme plenare të Kuvendit të Kosovës ka theksuar se buxheti për 2023 nuk është i harmonizuar mbi premtimet elektorale dhe për zbatimin e Ligjit të Pagave në Sektorin Publik.

“Buxhetit të Kurtit i mungon ambicia zhvillimore, ndërlidhja me premtimet e tij elektorale dhe me kërkesat qytetare dhe zbatimi i Ligjit të Pagave në sektorin publik. Buxheti 2023 po rezulton të jetë më i lartë në krahasim me vitet paraprake, kryesisht për shkak të rritjes së çmimeve në ekonomi dhe jo për shkak të rritjes së aktiviteteve ekonomike”, theksoi ai.

Reklama

Lushtaku tha se parashikimi i rritjes ekonomike nga Qeveria Kurti për vitin 2023 në 5.5 për qind është imagjinar dhe bie në kundërshtim me parashikimet Fondit Monetar Ndërkombëtar. /Telegrafi/

Reklama