LAJMI I FUNDIT:

Lista me shenjat që tregojnë se një femër është xheloze ndaj një femre tjetër

Lista me shenjat që tregojnë se një femër është xheloze ndaj një femre tjetër
(Foto: Pexels)

Kur veprimet e një femre në jetën tuaj jua duken të çuditshme ose të pasjellshme, mund t’ju bëjnë të ndiheni të mërzitura apo edhe të shqetësuara. Për ta kuptuar shkakun e sjelljes së saj, mund të dëshironi të shikoni për shenja xhelozie.

Ajo mund të ketë vendosur që ju përbëni një kërcënim për një nga marrëdhëniet e saja ose për pozicionin e saj në jetë. Kur është kështu, pasiguria e saj mund të provokojë sjellje hakmarrëse ose pasive-agresive.

Interesi i ndryshuar, shkaku i xhelozisë
Lexo po ashtu Interesi i ndryshuar, shkaku i xhelozisë

Pse një femër do të ishte xheloze për një femër tjetër

Të gjithë janë të prekshëm ndaj ndjenjës së xhelozisë kur perceptojnë se një person mund të heqë diçka ose dikë të rëndësishëm për ta. Marrëdhëniet romantike janë një shembull klasik i xhelozisë mes femrave.


Një femër pranon se një femër tjetër ka tërhequr vëmendjen e të dashurit të saj. Konkurrenca e paraqitur nga gruaja tjetër e bën atë xheloze dhe të frikësuar se i dashuri do ta lërë për një partnere më tërheqëse.


Situatat e shpeshta që provokojnë xhelozinë femërore janë:

Ajo merr vëmendjen e partnerit romantik.

Ajo kalon më shumë kohë me shoqen tuaj më të mirë.

Ajo zhvillon një miqësi të fortë me motrën tuaj.

Ajo ju tejkalon në vendin e punës.

Ajo ju mund nëpër gara.


Për ta nxitur xhelozinë – një femër nuk ka pse të ketë sukses apo edhe të dëshirojë ta prishë martesën tuaj, t’jua marrë shoqen më të mirë ose të marrë promovimin në pozitë në vendin tuaj – ajo thjesht duhet të perceptohet si e aftë dhe potenciale për t’i bërë ato gjëra.

Një femër që është në gjendje ta rrëzojë nga froni një femër tjetër nga një pozicion apo status i çmuar, mund të nxisë shenja të xhelozisë femërore qoftë të hapura apo të fshehta.

Situatat kur justifikohet xhelozia
Lexo po ashtu Situatat kur justifikohet xhelozia

Live Bold & Bloom liston 15 shenja që tregojnë se një femër është xheloze ndaj një tjetre:

1. Reagon në mënyrë mbrojtëse
2. Kontrollon telefonin e tjetrës
3. Bën komente kritike për dukjen
4. Iu gëzohet dështimeve të tjetrës
5. Aktron për shqetësim fizik ose emocional
6. Ju bën të ndiheni fajtorë
7. Përçmon suksesin
8. Përmirëson lojën e vet
9. Ekzagjeron suksesin e saj
10. Ndryshim i papritur i disponimit
11. Përjashton rivalen e saj nga eventet e rëndësishme
12. Jep komplimente në prapavijë për t’u dukur se gjithçka është në rregull
13. Nganjëherë shpreh në mënyrë direkte papëlqimin ndaj rivales
14. Bëhet posesive ndaj partnerit, shoqes ose motrës
15. Përpiqet të krijojë aleanca


Mos qëndroni miq me ish të dashurin! Kjo është ideja më e keqe që ekziston
Lexo po ashtu Mos qëndroni miq me ish të dashurin! Kjo është ideja më e keqe që ekziston

Përshtatja me një femër xheloze

Mësoni se si të dalloni nëse një femër tjetër është xheloze për ju, pasi kjo mund t’i japë fund konfuzionit tuaj për sjelljen e saj të keqe. Ashtu si shumë njerëz, ju nuk mund të mendoni se dikush do të kishte një arsye për të qenë xheloz për ju.

Topi nuk është në të vërtetë në fushën tuaj në këtë drejtim. Xhelozia është një reagim i natyrshëm njerëzor kur njerëzit mendojnë se ju mund të vini mes tyre dhe diçkaje që ata e kanë ose e duan.

Ndërgjegjësimi për xhelozinë mund t’ju ndihmojë të shmangni nxitjen eventuale të femrës që ju xhelozon. Ju do të duhet të mendoni nëse keni kaluar kufirin dhe duhet ta rregulloni sjelljen tuaj.

Duke ecur përpara, mund t’ju duhet të veproni me ndjeshmëri më të madhe. Sigurisht, nëse personi xheloz është i paarsyeshëm, ju meritoni të vazhdoni ta jetoni jetën tuaj siç bëni zakonisht. Vetëm kini kujdes për lëvizjet që mund të bëjë diversanti xheloz në jetën tuaj. /Telegrafi/