Dhoma e Përfaqësuesve sapo ka votuar për të fajësuar Donald Trumpin për herë të dytë – duke e bërë atë të vetmin president amerikan që do të fajësohet dy herë. Rezoluta kaloi 232 në 197.

Rezoluta e fajësimit të republikanit ka të vetmin pikë – “nxitje të kryengritjes” – gjë gjë u shkaktuan trazirat vdekjeprurëse në Kongresin amerikan, raporton cnn.

Nuk ka diçka të tillë si një fajësim rutinë, por kjo është e pashembullt në të gjitha llojet e mënyrave.

Miratohet rezoluta, Trump një hap larg shkarkimit Miratohet rezoluta, Trump një hap larg shkarkimit

Procesi i përgjithshëm i fajësimit i paraqitur në Kushtetutë është relativisht i thjeshtë:

Një president kryen “Krime të larta ose kundërvajtje”,

Dhoma voton për fajësim dhe në fund,

Senati zhvillon gjyqin për shkarkim.

Ky proces i fajësimit do të ndihet krejtësisht i ri dhe ndryshe nga ai që pamë në fund të vitit 2019 rreth hetimit të Ukrainës, veçanërisht për shkak se gjyqi i Senatit pritet të ndodhë pasi Trump të largohet nga zyra. /Telegrafi/