Teknologjia e Google Jacquard lejon që komponentët elektronikë të qepen në rroba. 

Disa vjet më parë Google dhe Levi’s u bashkuan për një xhaketë që lejoni të kontrolloni telefonin tuaj duke shtypur mëngën e xhaketës.

Tani kompanitë kanë prezantuar një model të ri që është më i përballueshëm se paraardhësi i tij, dhe i cili përdor një pajisje Bluetooth më të vogël.

Xhaketa e re, ‘Levi’s Trucker with Jacquard’ do të jetë në dispozicion së shpejti për 198 dollarë (ose 248 dollarë për një version “Sherpa Jacket”). 

Pak më shumë se dyfishi i çmimit të një versioni jo-elektronik të një Jacket Trucker të Levi’s, por gjithsesi shumë më lirë se paraardhësi, i cili u shit për 350 dollarë.

Pra, çfarë mund të bësh në të vërtetë me këtë xhaketë?

Kur çiftëzohet me një telefon që përdor aplikacionin Jacquard, mund të lëvizni dorën brenda ose jashtë përgjatë mëngës, bëni një trokitje të lehtë të dyfishtë, ose të mbuloni mëngën për të filluar veprime të ndryshme të programueshme.

Disa nga opsionet përfshijnë:

  • Lëshoni / pauzoni muzikë, kalo një këngë ose dëgjo titullin e këngës aktuale.
  • Bëni një foto me kamerën e telefonit tuaj duke përdorur xhaketën si një buton.
  • Dëgjo udhëzimet e orientimit. 
  • Merrni azhurnime të lajmeve në kohë reale ose një përmbledhje të ditës tuaj përmes Google Assistant.

Gjithashtu përfshin një LED njoftimi dhe dridhje që mund t’ju paralajmërojnë për thirrjet në hyrje. /Telegrafi/