0Shares

Mos lejoni që të përkufizoni lëvizjet për shkak të dhembjeve të kurrizit.

Dhembjet e kurrizit shfaqen nga arsye të ndryshme: lodhja, barra e rëndë, lëndimet, ulja jo drejt, qëndrimi konstant etj…

Te dhembjet e fuqishme në kurriz më së shpeshti ndihmojnë vetëm ushtrimet! – transmeton Telegrafi.

Shikoni këto dy ushtrime njëminutëshe, të cilat do t’ju ndihmojnë që t’i eliminoni dhimbjet e kurrizit.

Fiziatrit këshillojnë që çdoherë kur ndieni shtangim të shpinës bëni këto dy ushtrime dhe ndihmoni vetes.

Mos lejoni që kurrizi t’ju dhembë aq shumë që nesër të vini në situatë që të bëni lëvizje të përkufizuara.

Për të penguar shtangimin si pasojë e qëndrimit të gjatë ulur, kini kujdes që me rastin e qëndrimit ulur shpinën mbajeni drejt ndërkaq duart rregullisht mbani pranë trupit.

Nëse qëndroni gjatë ulur duke punuar në kompjuter, vetullat tuaja të jenë në të njëjtin nivel me vijën e sipërme të monitorit.

Patjetër provoni këto dy ushtrime:

/Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)