LAJMI I FUNDIT:

Qeveria thotë se BSPK ka mirëpritur Ligjin për Zyrtarët Publikë dhe Ligjin për Pagat në Sektorin Publik

Qeveria thotë se BSPK ka mirëpritur Ligjin për Zyrtarët Publikë dhe Ligjin për Pagat në Sektorin Publik

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, priti në takim Kryetarin e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), Atdhe Hykolli, me të cilin ka biseduar për bashkëpunimin e mëtejmë për mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të punëtorëve në sektorin publik dhe privat.

Në komunikatën nga kabineti i Kryeministrit, thuhet se në takim u tha se BSPK ka mirëpritur votimin e Ligjit për Zyrtarët Publik dhe atë për Pagat në Sektorin Publik, ndërsa u vlerësua edhe ndikimi pozitiv i Pakos për përballje me inflacionin.

“Duke falënderuar kryetarin e BSPK-së për bashkëpunimin në ligjet e miratuara nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, kryeministri Kurti theksoi se Qeveria mirëpret vazhdimin e dialogut social edhe në vitin 2023”, thuhet në komunikatë.

Në këtë takim u vlerësua bashkëpunimi i deritanishëm ndërmjet qeverisë dhe BSPK-së, si dhe u bisedua për bashkëpunimin e mëtejmë për mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të punëtorëve në sektorin publik dhe privat.​ /Telegrafi/

Reklama