Dy truke se si ta mësoni atë të kujdeset për vetveten

Që nga hapat e parë të foshnjës e tutje, ka një sërë gjërash të reja që ajo duhet të mësojë.

Mënyra më e mirë për të filluar përgatitjen për pavarësinë e fëmijës suaj është të flisni me të që në moshë të vogël për rëndësinë e higjienës personale dhe ta bëni banjën t’i duket sa më interesante, por jo ta lini të vetëm, transmeton Telegrafi.

1. Kur një fëmijë është mjaftueshëm i rritur për t’u larë?

Hulumtimet kanë treguar se koha ideale është midis moshës tetë dhe nëntë vjeç. Kjo nuk duhet të jetë rigoroze, kështu që nëse fëmija tregon aftësi dhe shkathtësi të caktuara, ai mund të jetë gati të bëhet i pavarur më herët, por është më e sigurt të prisni disa muaj dhe t’i jepni hapësirë në mënyrë që fëmija të mos rrëzohet.

Ju mund t’i lani flokët së bashku me fëmijën dhe ngadalë ta prezantoni atë të bëjë disa gjëra vetëm, dhe gjëja më e rëndësishme është të jeni të sigurt për sigurinë e fëmijës.

depositphotos

2. E keni akoma kontrollin ndërsa fëmija juaj është në banjë?

Jini gjithmonë pranë banjës dhe shikoni fëmijën, madje ai nuk e di që jeni aty. Sigurohuni që ta lini derën hapur, por mos u dramatizoni pa nevojë.

Për ta bërë më të bukur këtë proces, mund t’i jepni fëmijës tuaj lodra të ndryshme gjatë larjes që do ta bëjnë procesin më interesant. /Telegrafi/