Në të katër skajet e planetit ka ujëvara madhështore në të cilat natyra ofron një spektakël fantastik.

Ujëvarat janë një nga shfaqjet më mbresëlënëse dhe madhështore të natyrës.

Uji ofron një spektakël të vërtetë të madhështisë dhe me zërin e tij të fuqishëm është një nga tingujt më intensivë dhe shqetësues që mund të imagjinohet.

Këtu janë dhjetë ujëvara mbresëlënëse, të gjitha për t’u admiruar. /tch/

Salto Angel – Venezuela

Kaskada e Niagarës – SHBA – Kanada

Kaskada Iguazu – Brazil – Argjentinë

Salto Kukenan – Venezuela

Kaskada Vittoria – Zambia

Kaskada Jog, Indi

Kaskada Nachi – Japoni

Kaskada Detiffoss

Kjelfossen – Norvegji

Itali