Në qytetin Christchurch të Zelandës së Re sot kanë mbetur të vrarë 49 persona dhe dhjetëra tjerë të plagosur, kur persona të armatosur u futën në dy xhami dhe filluan të shtien me pushkë automatike mbi besimtarët që kishin shkuar për të kryer ritet fetare, raporton BBC.

Ndërkaq, kryeministrja e Zelandës së Re, Jacinda Ardern, i ka cilësuar sulmet si sulme terroriste dhe një nga “ditët më të errëta” të Zelandës së Re, transmeton Telegrafi.

Masakra në Zelandë të Re, sulmuesi kishte qëlluar në hyrje të xhamisë personin që e kishte përshëndetur - nuk e kishte ditur kush ishte Masakra në Zelandë të Re, sulmuesi kishte qëlluar në hyrje të xhamisë personin që e kishte përshëndetur - nuk e kishte ditur kush ishte

E njëri prej sulmuesve që është identifikuar, kishte filmuar e transmetuar live masakrën që po e kryente brenda xhamisë Al Noor. Megjithatë, pas intervenimit të forcave të shumta të policisë 28-vjeçari Brad Tarrant, është arrestuar dhe mbi të rëndojnë akuzat për vrasje.

Lidhur me sulmet janë arrestuar edhe dy meshkuj dhe një femër. E në anën tjetër drejtori i policisë Mike Bush ka deklaruar para gazetarëve se njëri nga të arrestuarit më vonë është liruar. /Telegrafi/