Sekretari i Nismës Socialdemokrate, Bilall Sherifi, ka komentuar qëndrimin e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, karshi Kosovës dhe iniciativës “Open Ballkan”.

Sherifi tha se debatet janë të shëndetshme, por që Edi Rama në postimin e tij të fundit ka përdorur ironi.

“Debatet janë të shëndetshme, kur ato nuk bëhen në pozicione për interesa të ndryshme. Kam shumë vërejtje sa i përket iniciativës Open Ballkan. Serbia po vazhdon të luftojë Kosovën, me mjete diplomatike e natyra të ndryshme. Kurse, në postimin e Edi Ramës ka mllef, revoltë, më shumë sesa arrogancë. Është reaksion pas sulmeve të vazhdueshme ndaj Edi Ramës, aq sa kemi pas ne të drejtë të mos bëhemi pjesë e iniciativës, ashtu shtetet tjera kanë të drejtë të marrin vendime për vete”, deklaroi ai në Debat Plus të RTV Dukagjini.

Reklama
Reklama

Kurse, kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, pohoi se deklaratat e Edi Ramës nuk ia zbehin asnjëherë dëshirën për bashkim kombëtar.

“Debati midis dy kryeministrave, Albin Kurti dhe Edi Rama kanë mundësi të koordinohen dhe të shkojnë në frymën e kërkesave të popullit shqiptar. Ka mundësi të rritet vullneti i dy qeverive për bashkëpunim. Kam rezerva sa i përket Ballkanit të hapur, pasi Kosova ka ende sfida. Asnjë kryeministër shqiptar nuk mund të vendosin për Kosovën. Kërkesat e Tiranës duhet të jenë në funksion të institucioneve të Kosovës. Mund të ketë koordinim më të mirë mes Kosovës dhe Shqipërisë”, pohoi ai.

Reklama

Ndryshe, Rama sot ka thënë se Ballkani i hapur është rruga e së ardhmes për kombin shqiptar, duke shtuar se është mundësi e re që Serbia ta njoh Kosovën.

Reklama

“Së dyti, Ballkani i Hapur është jo vetëm rruga e të ardhmes për prosperitetin e kombit shqiptar, si komb europian që përkatësinë e vet e ka në Europën e Bashkuar, por është edhe një mundësi e re dhe e madhe më shumë, në rrugën drejt njohjes së Kosovës nga Serbia; sa për një nga shumë shembuj të dobisë së madhe të Ballkanit të Hapur, kush nuk do që ta kuptojë pse Ballkani i Hapur e heq më në fund kufirin mes Shqipërisë e Kosovës, le të më thotë pse nuk e kanë hequr dot deri më sot, ata që e kanë premtuar me bujë dhe pse nuk e heq dot pa Ballkanin e Hapur atë kufi, asnjë prej atyre të cilëve “nuk u han luli” për aleatët e pazëvendësueshëm strategjikë të Kosovës e të Shqipërisë bashkë, që e mbështesin plotësisht nismën Open Balkan”, kishte thënë Rama. /Telegrafi/

Reklama
Reklama