Në një prej resorëve më luksoze në Modlavi, po ofrohet puna që konsiderohet si e ëndrrave – shitja e librave në një dyqan të vogël, në ishullin e qetë që vizitohet nga të famshëm dhe pasanikë nga mbarë bota.

Zinxhiri i librarive Blackwell më bazë në Britani të Madhe, po kërkon të punësojë dikë që do të punojë në rezortin Soneva Fushi, transmeton Telegrafi.

Të interesuarit duket të shkruajnë një ese, ku tregojnë se si do të sillen ata si shitës lirash në një ishull të vetmuar, me theks të veçantë në qasjen që do kenë ndaj lexuesve fëmijë.

Vetëm aplikantët më kreativ do të kontaktohet, për angazhimin që gjatë tre muaj, si pjesë e së cilës duhet të organizojnë edhe orë letrare dhe lexime të përbashkëta.

“Pagesa nuk është e lartë, por përparësitë tjera janë shumë të mëdha. Pos qëndrimit të ambient luksoz, shitësi do ta kalojë kohën e lirë nëpër aktivitete pa pagesë, bashkë me vizitorët e pasur”, thuhet në raportin e kompanisë.

Shitësi do ta ketë falas akomodimin dhomën e hotelit, ku për një natë paguhet 1,945 dollarë, ndërsa i ka të paguar mëngjesin dhe darkë.

“Transporti nuk përfshihet, pasi tërë ishullin mund të shëtitet për 30 minuta. Ka mundësi për të parë shumë, si dhe për të njoftuar miq të rinj. Sikur të isha edhe njëherë 25 vjeç, nuk do e humbja këtë mundësi”, ka thënë një zyrtar i Blackwell.

Kjo kompani me 250 baza në tërë botën, ka dyqane librash edhe nëpër rezorte të ndryshme, hotele, anije turistike dhe qendra të lojërave. /Telegrafi/