Jeff Bezos është përgjegjës për shumë gjëra. Ai është CEO i Amazon, themeluesi i Blue Origin dhe pronari i The Washington Post.

Çuditërisht, ditët e tij nuk janë të nxituara. Në vend të kësaj, Bezos i duhet kohë për të pushuar, rimbushur dhe marrë vendime me kujdes, i tha ai auditorit në Klubin Ekonomik të Washingtonit.

Ja se si duket një ditë tipike për Bezos:

Ai zgjohet herët

“Unë shkoj në shtrat herët, zgjohem herët”, tha Bezos në këtë ngjarje. Drejtorët e tjerë ekzekutivë dihet se zgjohen para diellit: CEO i Apple Tim Cook është zgjuar në orën 3:45 të mëngjesit, ndërsa CEO i Ellevest, Sallie Krawcheck dhe CEO i Pepsi, Indra Nooyi ngrihen para orës katër.

Foto: Saul Loeb | AFP | Getty Images

Ai luan golf dhe ha mëngjes me familjen e tij

Sapo të ngrihet, Bezos i kushton pak kohë vetes: “Më pëlqen të luaj golf në mëngjes”, tha ai. “Më pëlqen të lexoj gazetë, më pëlqen të pi kafe, më pëlqen të ha mëngjes me fëmijët e mi para se të shkojnë në shkollë”, shpjegoi Bezos.

Bezos ka qenë i njohur për të bërë mëngjes të mirë, ai dikur kishte gatuar petulla me çokollatë dhe boronica për lojtarin Russell Wilson dhe këngëtaren Ciara.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Dhe, ai shpesh është përgjegjës për të larë enët. Bezos mund të merret me diçka: Gatimi ose pastrimi, mund të jetë e dobishme për krijimtarinë, sipas një studimi të Universitetit të Kalifornisë, Santa Barbara. Kalimi i kohës në detyrat pa mendje e lejoi mendjen të endet dhe të jetë më krijuese, zbuluan studiuesit.

Ai fillon me takimet e tij më të rëndësishme

Kur Bezos është gati të kthehet në punë, i kushton të gjithë fokusin Amazon: “Unë e caktoj takimin e parë për në 10 të mëngjesit”, shpjegon ai. Takimet e para të ditës janë ato që kërkojnë më shumë fuqi të trurit. “Më pëlqen të bëj takimet e rëndësishme para drekës, nëse diçka do të jetë vërtet sfiduese mendore, është një takim në orën 10:00 të mëngjesit”, thotë ai.

Sipas një studimi nga biologu Christoph Randle, “Njerëzit, performanca e të cilëve arrin majat në mëngjes, janë të pozicionuar më mirë për suksesin në karrierë, sepse ata janë më aktivë sesa njerëzit që janë më të mirët në mbrëmje”.

Foto: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Ai tërheq një vijë kur është i lodhur

Në fund të ditës, Bezos përpiqet të shmangë marrjen e vendimeve. “Pas orës pesë pasdite, unë jam duke thënë: ‘Unë nuk mund të mendoj për këtë sot, le ta provojmë përsëri nesër në orën 10:00 të mëngjesit’”, thotë Bezos duke qeshur.

Ai sigurohet që të fle mjaftueshëm

Për të qenë sa më efektiv në marrjen e vendimeve, Bezos gjithashtu i jep përparësi gjumit. “Unë fle tetë orë, përveç nëse udhëtoj në zona të ndryshme kohore”, shpjegon ai. “Ndonjëherë është e pamundur, por unë jam shumë i fokusuar në të. Unë, kam nevojë për tetë orë gjumë. Mendoj më mirë, kam më shumë energji, gjendja shpirtërore është më e mirë, të gjitha këto gjëra”. Në të vërtetë, është pjesë e konceptit të harmonisë së Bezos “punë-jetë”.

Foto: Getty Images

E gjitha ka të bëjë me vendosjen e tij drejt suksesit

“Mendoni për këtë, si drejtues i lartë, çfarë paguheni vërtet për të bërë?”, thotë Bezos. “Si një drejtues i lartë, paguheni për të marrë një numër të vogël vendimesh me cilësi të lartë. Detyra juaj nuk është të merrni mijëra vendime çdo ditë”.

Si e sheh ai, nëse nuk kujdesesh për veten, “cilësia e atyre vendimeve mund të jetë më e ulët sepse jeni të lodhur ose të mërzitur ose gjëra të tjera”. /Telegrafi/