Përfaqësuesi i përhershëm i Kinës në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT), Zhang Xiangchen, ka hedhur poshtë kritikat e përfaqësuesit amerikan ndaj modelit të zhvillimit ekonomik të vendit.

Ai u shpreh se përfaqësuesi amerikan në OBT e ka quajtur modelin e zhvillimit ekonomik kinez si një model ekonomik sabotues.

Sipas tij, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) nën pretekstin e sigurisë kombëtare, po vendos tarifa ndaj importeve të çelikut dhe aluminit dhe rritje të njëanshme të tarifave doganore dhe ligjit të saj të brendshëm tregtar është një veprim jo i pranuar, përcjell Telegrafi.

Kina i ofron Britanisë së Madhe marrëveshje për tregti të lirë Kina i ofron Britanisë së Madhe marrëveshje për tregti të lirë

Pas luftës tregtare ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës, kjo e fundit i ka ofruar Britanisë së Madhe të negocioj një marrëveshje për tregti të lirë. Pekini kërkon që ta luftojë Uashingtonin, pas luftës së nisur nga administrata e presidentit Donald Trump.

Lufta tregtare SHBA-Kinë po rrezikon shumë shtete Lufta tregtare SHBA-Kinë po rrezikon shumë shtete

Lufta tregtare ndërmjet SHBA-së dhe Kinës mund të ndikojë më shumë në disa vende të vogla, se sa te dy vendet konkrete të mosmarrëveshjes tregtare. /Telegrafi/