Sa më gjatë ta keni një makinë, aq shumë zakone fitoni. Fatkeqësisht jo të gjitha këto zakone janë të mira. E keqja e kësaj situate është se ju e keni të vështirë t‘i thyeni ato

Bright Side ka përmbledhur disa veprime që bëni gjatë drejtimit të makinës dhe ju këshillojmë të mos i bëni më pasi mund të jenë të rrezikshme dhe janë shpenzime të panevojshme.

Vendosja e duarve tek marshi

Shumë njerëz kanë zakon të vendosin dorën e tyre mbi marsh gjatë udhëtimit me makinë. Kjo nuk duhet të bëhet për disa arsye: e para sepse ju duhen të dyja duart për t’i dhënë makinës.

Një efekt tjetër i dëmshëm, është një presion i vogël, por i vazhdueshëm në kutinë e shpejtësisë, duke zhvendosur sinkronizuesit dhe marshet.

Rimbushja vetëm kur serbatori është pothuajse bosh

Kur makina juaj nuk është në përdorim, papastërtitë mekanike grumbullohen në rezervuarin e karburantit. Këto papastërti futet në pompën e karburantit dhe filtrave, duke shkaktuar dëme.

Gjatë muajve të dimrit, sigurohuni që gjithmonë ta lini serbatorin të paktën gjysmë të mbushur me karburant për të shmangur formimin e sasive të mëdha të kondensatës. Në kushtet e ngrirjes, prania e ujit në rezervuarin e karburantit mund të çojë në deformime dhe probleme të tjera.

Frenimet e shpeshta

“Mbani distancën në trafik”. Kjo është ajo që ju mësojnë në kurset e patentës. Por nëse vazhdoni të frenoni edhe nuk e keni të nevojshme, kurseni një shumë të mirë parash për rregullimin e frenave dhe zëvendësimin e diskut.

Neglizhimi për të përdorur frenat e dorës

Kur parkoni një makinë automatike në një pjerrësi, e gjithë ngarkesa bie tek marshet. Për të parkuar me sukses në një shpat, mbani frenat e këmbëve dhe kalojeni marshin në “P”. Më pas tërhiqni frenat e dorës dhe vetëm atëherë lëshoni frenat e këmbëve.

Mbajta e këmbës tek frenat teksa zbrisni një tatëpjetë

Shumë shoferë kanë tendencën për të mbajtur këmbën e tyre në pedalen e frenave, teksa zbresin ne një rrugë të vështirë, për të qenë të gatshëm për të frenuar në çdo moment. Kjo çon në mbinxehje të frenave. /Telegrafi/