Kini kujdes!

Nëse vëreni ndonjë nga këto shenja, do të ishte një ide e mirë të shkoni për një ekzaminim të hollësishëm mjekësor, transmeton Telegrafi.

Qe se çfarë duhet t’i kushtoni kujdes:

1. Lëkura ka marrë një nuancë të verdhë – mëlçia dhe fshikëza e tëmthit duhet të ekzaminohen urgjentisht, sepse mund të ketë pasur një ndërprerje në sekretimin e tëmthit dhe deri në procese inflamatore.

2. Lëkura është e zbehtë – dy probleme janë të mundshme. Së pari, anemia për shkak të mungesës së hekurit. Së dyti, frymëmarrje e dëmtuar për shkak të sëmundjeve të mushkërive dhe bronkeve. Është e dëshirueshme të jepet gjak dhe të bëhet fluorografia.

Reklama

3. Zbehje e përgjithshme me një nuancë të kaltër, veçanërisht thonjtë dhe trekëndëshat rreth hundës dhe gojës – ky është një sinjal i qartë se ka probleme me zemrën. Duhet të bëhet një EKG dhe ekzaminimi i zemrës nën ngarkesë.

Reklama

4. Lëkura ngjyrë mermeri (e zbehtë me venat gri) flet për enët e gjakut të brishtë dhe kapilarët dhe mungesën e vitaminave C dhe E në organizëm.

5. E venitur, lëkura e varur është një simptomë e jashtme e sëmundjeve kronike rraskapitëse (diabet, çrregullime endokrine, etj.).

6. Lëkura e yndyrshme mund të jetë simptomë e hiperfunksionimit të gjëndrave dhjamore ose çrregullimeve në shkëmbimin e lipideve (yndyrave). Sistemi tretës duhet të ekzaminohet dhe të jepet gjak për analiza të hollësishme.

Reklama

7. Shfaqja e një skuqjeje të madhe në fytyrë dhe trup tregon probleme me lukthin ose zorrët, më shpesh me lukthin, e cila është simptomë e intoksikacionit, ose hiperandrogjenizmit, pra një tepricë e hormoneve mashkullore.

8. Lëkura e thatë me një nuancë të verdhë të zbehtë – mund të jetë një simptomë e çrregullimit të tretjes…

Reklama

9. Lëkura e zbehtë, me zbokth, pak e fryrë, veçanërisht në fytyrë dhe pulpa, sinjalizon probleme me veshkat dhe tregon probleme me organet ekskretore. Urina duhet të jepet për analiza, duhet bërë test biokimik i gjakut dhe ekografi e legenit.

/Telegrafi/