Makina Evropiane e Vitit do të jetë një nga 29 veturat e përmendura më poshtë.

Interesante, lista alfabetike fillon dhe mbaron me Volkswagen Group, kështu që fillon me Audi A3 dhe përfundon me VW Golf, transmeton Telegrafi.

Sidoqoftë, ka një numër risish më interesante në mes, duke përfshirë Land Rover Defender të ri që mbërriti pas shtatë dekadave të gjeneratës së parë.

Deri në katër Mercedes janë në listë, tre SUV dhe një dhe e vetmja S-Class, ndërsa ngjyrat e veturave elektrike mbrohen nga një numër makinash interesante përfshirë VW ID.3 të kudondodhur.

Para vetë listës, ne theksojmë se statusi i nominimit mund të fitohet vetëm nga modele që janë në shitje ose do të shfaqen në pesë tregje evropiane deri në fund të këtij viti.

Një listë e shkurtër e shtatë finalistëve që hyjnë në përzgjedhjen përfundimtare do të shpallet më 8 janar, ndërsa fituesi do të shpallet në 1 mars. /Telegrafi/