Rezultatet janë befasuese dhe më së paku do t’u pëlqejë shoferëve të markave luksoze gjermane.

Scrap Car Comparison kreu një studim në të cilin u përpoq të zbulonte se çfarë lloj veturash drejtohen më shpesh nga psikopatë, shoferë egoistë dhe me vetëbesim, të cilët nuk kujdesen për përdoruesit e tjerë të rrugës. Duke ekzaminuar mbi dy mijë shoferë britanikë, ata ishin në gjendje të përcaktonin veturën ideale të një psikopati mesatar.

Marka e preferuar e psikopatit është … BMW

Ashtu si në Amerikë, drejtuesit e Mustang mendohet se janë më të pakujdesshëm dhe drejtojnë vetura të prishura, përshtypja është se drejtuesit e BMW-së janë jashtëzakonisht të vrazhdë, agresivë dhe arrogantë ndaj përdoruesve të tjerë të rrugës. Ata gjithashtu pëlqejnë ta teprojnë me shpejtësinë dhe përgjithësisht të thyejnë rregullat e trafikut.

Ky studim thotë diçka të ngjashme. Drejtuesit e BMW-së morën më shumë pikë, 12.6 nga 36 të mundshme. Ata pasohen nga drejtuesit e Audi me 11.7 pikë, ndërsa dukshëm më tej me 7 pikë Fiat mban vendin e tretë. Top 5-shja u përmbyll nga Mazda me 6.4 pikë dhe Honda me 6.3 pikë.

Rezultati mesatar i sondazheve ishte 6.6 pikë, pra vetëm tre pikët e para janë mbi mesataren. Është interesante se drejtuesit e Mercedesit janë vetëm në vendin e shtatë, ndërsa në fund janë drejtuesit e Skoda-s si ata me tendencat më pak psikopatike. Një rezultat i tillë tregon se drejtuesit e Skodës janë më pak impulsivë, pra më të qetë në drejtimin e automjeteve.

Kjo është lista e plotë:

BMW 12.1
Audi 11.7
Fiat 7.0
Mazda 6.4
Honda 6.3
Ford 6.1
Mercedes-Benz 5.9
Citroen 5.8
Volkswagen 5.4
Hyundai 5.3
Renault 5.3
Të tjera 5.3
Volvo 5.2
Nissan 5.0
Peugeot 4.8
Toyota 4.7
Opel 4.7
SEAT 4.3
Kia 4.2
Skoda 3.2. /Telegrafi/