Nëse e gjeni veten të përfshirë në raste të vështira për të mbijetuar, duhet të jeni vigjilent dhe të shkathët me gjësendet që keni përreth jush në rast se dëshironi të mbijetoni. 

Këto hile të mbijetesës nuk janë vetëm për rastet më ekstreme, sepse edhe ventilimi i xhamit të makinës tuaj është i rëndësishëm për të shmangur një aksident të rëndë rrugor, transmeton Telegrafi.

Bright Side ka krijuar një listë me këshilla thelbësore për disa nga llojet e problemeve që mund të gjendeni:

Si të ventiloni dritaret e makinës tuaj

Fërkoni një patate të papjekur të përgjysmuar në pjesën e brendshme të xhamit tuaj duke përdorur pjesën e butë, duke u siguruar që niseshtja të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë xhamin. Pasi të jetë tharë, dritarja juaj do të ndalojë avullimin për shkak të niseshtes në xhamin tuaj.

Reklama
Reklama

Si të ndërtoni një tualet

Së pari gërmoni një gropë që është pak më shumë se një metër e thellë dhe pesë e gjerë, dhe përdorni gurët me tokë për të ndërtuar anët dhe për ta bërë atë një lartësi të rehatshme uljeje.

Si të bëni sapun në natyrë

Dy përbërësit që janë të nevojshëm për sapun janë vaji dhe alkali. Vaji mund të jetë vaj kafshësh ose peshku dhe alkali mund të bëhet nga hiri i drurit të djegur ose alga detit. Duhet ta lani hirin në ujë dhe ta tendosni me vaj përpara se të zieni derisa të gjithë lëngu të ketë avulluar, pastaj lëreni të ftohet.

Reklama

Si të bëni një pus të rrjedhshëm për ujë të pijshëm

Duke bërë një pus të rrjedhshëm mund të gjeni dhe rimbushni rezervat tuaja të ujit. Kjo hile është e përsosur për zonat me pyje. Së pari gjeni një zonë me tokë të errët ose të lagësht, që mund të thotë se ka ujë nëntokësor. Gërmoni një vrimë rreth 60 centimetra të gjerë dhe 30 centimetra të thellë para se të rregulloni anët dhe pjesën e poshtme me gurë që do të parandalojnë që papastërtia të përzihet me ujin tuaj të pijshëm. /Telegrafi/

Reklama