Ekzistojnë disa gjëra të cilat mund t’i kontribuojnë krijimit të gushës

Gjëja kryesore është pesha e tepërt, ndërkaq shkaktari tjetër është mënyra joaktive e jetës.

Nuk është me rëndësi si ju është krijuar, me rëndësi është si do ta zhdukni, dhe mundeni ta bëni këtë.

Si edhe të gjithë muskujt e trupit mundeni t’i ushtroni edhe ata të fytyrës, transmeton Telegrafi.

Shumë njerëz e kanë problem gushën e varur. Ajo është përgjithësisht gjenetike, por ekzistojnë disa ushtrime të miratuar nga mjekët, të cilat mund ta largojnë gushën e varur.

Me ushtrim të rregullt është e mundshme t’i rregulloni muskujt e lëshuar dhe të qeses së keqe e cila varet në mjekër.

Në këtë video-xhirim mund të shihni cilat janë ato ushtrime efikase për eliminimin e tepricës dhe tendosjen e gushës.

Gjithashtu është shumë me rëndësi të pini shumë ujë dhe të zvogëloni sasinë e kripës të cilën e konsumoni në organizëm.

/Telegrafi/