Një numër në rritje i ekspertëve më të mirë të pastrimit do t’ju thonë se mbështeten në uthull për t’i pastruar shtëpitë e tyre.

Neat Caroline ka zbuluar në TikTok se ndërsa ajo është gjithashtu një fanse e madhe, ka pesë vende që nuk duhet ta përdorni kurrë uthullën.

Në një video të re, Caroline, e cila jeton në New York, u thotë 154 mijë ndjekësve të saj: “Nëse më njihni, e dini që e dua uthullën, por ka disa gjëra që nuk duhet t’i pastroni kurrë me uthull”.

Më pas, ajo i kalon ato një nga një, duke shpjeguar se si uthulla mund të shkaktojë më shumë dëm sesa të mirë kur bëhet fjalë për ato vende të veçanta.

Ekspertët zbulojnë se si të pastroni kokën e dushit shpejt dhe thjeshtë Ekspertët zbulojnë se si të pastroni kokën e dushit shpejt dhe thjeshtë

Së pari, Caroline thotë se uthulla duhet të ndalohet plotësisht në çdo pajisje elektronike në shtëpinë tuaj, duke përfshirë ekranet e televizorit dhe kompjuterit.

Ajo shpjegon: “Uthulla do të dëmtojë shtresën kundër shkëlqimit në ekranet tuaja”.

Më pas, Caroline thekson se është e rëndësishme që në kuzhinë të largoheni nga uthull në disa mënyra të ndryshme. Duke treguar tiganin e saj të hekurt, Caroline thotë: “Uthulla shkakton ndryshkje dhe heq vajrat erëza në sipërfaqe”.

@neat.caroline

5 things you should never clean with vinegar #cleaningtips #fyp #hometips #homehacks #lifehacks #cleantok #cleaningtiktok #vinegar #vinegarhacks #nontoxicliving #sustainableliving #zerowasteliving #heinz

♬ original sound – Neat Caroline

Nuk është gjithashtu një ide e mirë që të pastroni thellë çdo sipërfaqe prej guri, si p.sh. tavolinat e kuzhinës dhe banjës, duke përdorur një zgjidhje uthull. Ajo vazhdon: “Uthulla mund të shkaktojë gërvishtje dhe konsumim në sipërfaqe me kalimin e kohës.”

Ndërkohë, Caroline pohon se nuk duhet të përdorim asnjëherë uthull në sipërfaqet e drurit të gërryera të papërfunduara, pasi në fund do të ndryshojë pamjen e tyre për keq.

Ajo tregon: “Pastrimi i dyshemesë me uthull do të shkaktojë çngjyrosje me kalimin e kohës”.  Së fundmi, Caroline shpjegon arsyetimin që qëndron pas mospërdorimit të uthullës në thika inox. Ajo thotë: “Uthulla mund të dëmtojë fundin dhe t’i lërë skajet pa gropë.”

Ndërsa shumë nga ndjekësit e shqetësuar të Caroline u mblodhën në seksionin e komenteve për të thënë se kishin përdorur uthull në mënyrën e gabuar, eksperti i pastrimit bëri çmos për t’i qetësuar ata. /Telegrafi/