Një ekspert i pastrimit ka treguar se në çfarë temperature duhen larë çarçafët për të hequr qafe të gjitha mikrobet.

Rekomandohet të lani shpesh çarçafët, pasi ato grumbullojnë mikrobe kaq shpejt.

Është më mirë të lani çarçafët në ujë të nxehtë.

Çarçafët e larë në 54 gradë Celsius heqin qafe marimangat e pluhurit, ndërsa çarçafët e larë në 60 gradë Celsius largojnë viruset dhe bakteret.

Truku përmes të cilit eliminoni rrudhat në çarçaf pa përdorimin e hekurit Truku përmes të cilit eliminoni rrudhat në çarçaf pa përdorimin e hekurit

Sidoqoftë, rekomandohet të kontrolloni se nga çfarë materiali janë bërë çarçafët tuaj përpara se t’i lani ato.

Pambuku, materiali nga i cili janë bërë shumica e çarçafëve, mund të durojë metodën e larjes me ujë të nxehtë, por materialet e tjera nuk munden.

Sa shpesh duhet të pastrohen çarçafët gjatë verës kur bakteret janë më të shumta? Sa shpesh duhet të pastrohen çarçafët gjatë verës kur bakteret janë më të shumta?

Ky hap nuk duhet të anashkalohet edhe nëse e dini se nga çfarë materiali janë bërë çarçafët tuaj. /Telegrafi/