Përfitimet shëndetësore të xhenxhefilit janë të mëdha, megjithatë ka disa raste kur nuk duhet ta konsumojmë

Shtatzënat – Gratë shtatzëna nuk duhet të përdorin xhenxhefil pasi mund të çojë në kontraktime të parakohshme.

Diabetikët – Personat që kanë diabet dhe injektojnë insulinë ose marrin pilula nuk duhet të marrin xhenxhefil. Arsyeja është se ju do të ulni shumë sheqerin me ilaçe.

Xhenxhefili gjithashtu duhet të shmanget nëse jeni duke përdorur antikoagulues.

Xhenxhefili nuk duhet të përdoret nga personat që kanë gurë në tëmth, sepse stimulon ekskretimin.

Meqenëse xhenxhefili përmban shumë substanca aktive, kryesisht xhenxhefilin dhe diolin e xhenxhefilit, të cilat kanë efekte antibakteriale, antivirale dhe antifungale, këshillohet përdorimi i çajit të xhenxhefilit për të forcuar sistemin e imunitetit dhe për të parandaluar që trupi juaj të sulmojë disa sëmundje.

Shumë nga përbërësit që përmban kjo bimë kanë një efekt antinflamator, ndaj mund ta përdorni për të trajtuar sëmundjet, por edhe për të hequr qafe dhimbjet që shfaqen në kyçe dhe muskuj.