Nga sot hyn në fuqi vendimi qe e lidh Shqipërinë me sistemin evropian dhe certifikatat e COVID-19 që ai do të lëshojë, duke u pranuar në Bashkimin Evropian me të njëjtat kushte si pasaportat dixhitale të bllokut.

Lëvizja vjen në kohën kur situata e pandemisë po njeh një përkeqësim të ri në pjesë të ndryshme të Evropës.

Shtatë vendime të reja u morën lidhur me certifikatat e COVID-19 të lëshuara nga Shqipëria, Andorra, ishujt Faroe, Izraeli, Monako, Maroku e Panamaja. Këto shtete e territore, thuhej në njoftimin e bllokut, kanë pranuar në të njëjtën kohë të certifikatën dixhitale të BE-së për udhëtim drejt tyre nga vendet e unionit.

Reklama

Në të njëjtën kohë, shtetet janë pajtuar të pranojnë certifikatën dixhitale të BE ndaj COVID-19 për të udhëtuar nga BE drejt shteteve të tyre.

Reklama

“Gjatë verës, ne kemi parë që qytetarët janë të aftë për të udhëtuar të sigurt falë certifikatës dixhitale evropiane ndaj COVID-19. Është një situatë fitoreje: qytetarët mund të shijojnë të drejtën e lëvizjes së lirë dhe bizneset si dhe sektori i transportit mund të fillojë të lulëzojë sërish pas humbjeve të muajve të kaluar. Unë mirëpres më shumë shtete jashtë BE që po i bashkohen sistemit tonë të suksesshëm”, ka njoftuar komisionari evropian i Drejtësisë, Didier Reynders. /TCH/

Reklama