Më 16 dhjetor 1998, në selinë e Parlamentin Evropian në Strasburg, në një ceremoni madhështore, Dri. Ibrahim Rugovës iu dorëzua Çmimi prestigjioz Sakharov nga kryetari i Parlamentit Evropian, José María Gil-Robles.

Në fjalimin e tij, Dr. Rugova foli për situatën e rënd të popullit të tij në Kosovës, duke kërkuar angazhim më të madh nga Evropa, SHBA-të dhe OKB. Ai përsëriti se zgjidhja për Kosovën dhe paqen në rajon është pavarësia, me një protektorat ndërkombëtar për një periudhë kalimtare, transmeton Telegrafi.

Rugova këtë rast citon edhe profesorin e tij të viteve 1976-77, kur ndiqte specializimin në École Pratique des Hautes Études të Universitetit të Parisit. Fjala është për emrin botërisht të njohur e të respektuar, Roland Barthes, i cili ka thënë: “Politika fillon me një dëshirë dhe pastaj atë dëshirë duhet ta ktheni në veprim”.

Në fund, cek edhe një proverb shqiptare, duke shtuar se shqiptarët përfaqësojnë një nga civilizimet më të vjetra të Evropës.

“Drejtimi i shtëpisë pa miq është i pamundshëm”, ka thënë Rugova. /Telegrafi/

Ja çfarë pritje iu bë nga Parlamenti Evropian më 1998, kur iu nda çmimi prestigjioz Sakharov!A e dini se Dr. Ibrahim Rugova ka qenë student i një prej emrave më të mëdhenj të shekullit XX: Roland Barthes?

Posted by Telegrafi.com on Thursday, September 17, 2015