Ish-kryeministri Ramush Haradinaj ka dyshime për trajtimin e Albin Kurtit në burgjet e Serbisë gjatë viteve të luftës.

Reklama

Në emisionin Kojshia Show, këtë javë i ftuar ishte ish-kryeministri i Kosovës dhe kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, i cili rrëfeu ngjarje të ndryshme nga jeta e tij gjatë kohës së luftës, po ashtu edhe angazhimin politik të pas luftës.

Haradinaj në këtë emision foli edhe për kryeministrin Albin Kurti dhe të kalurën e tij.

Ai tha se Kurti ishte trajtuar mirë në kohën sa kishte qenë në burg, madje Haradinaj e vlerëson edhe intervistën e tij që e kishte dhënë nga burgu, duke thënë se raporti i Kurtit me Serbinë është e dyshimtë.

Reklama

“Nuk ka qenë trajtimi i njëjtë nëpër burgjet e Serbisë. Disa e kanë pësuar keq, disa madje nuk janë gjallë fare, Kurtit i prini fati që edhe nga atje të japë intervistë. Tash ne nuk duhet të gëzohemi që Kurti nuk është keqtrajtuar, por nganjëherë po na jep dilema realisht. Kur po e shohim se si po i trajton mësimdhënësit po na vendos në konfuzion dhe nuk po e dimë me kënd është kryeministri ynë”.

Reklama

Haradinaj thotë është e çuditshme edhe rasti me ministren e Arsimit.

“Ajo i lavdëroi mësimdhënësit e rajonit, kur pagën e merr nga taksapaguesit e Kosovës. Shembull, i lavdëroi mësimdhënësit e Maqedonisë. Këta tha janë më të mirë se këta tonit”.

Reklama

Haradnaj thotë se Kurti është dashur të distancohet nga disa qëndrime si ato të deputetit Dimal Bashka në raport me SBASHK-un.