Samsung thuhet se po ndihmon Apple të zhvillojë një iPhone të palosshëm dhe tashmë kompania nga Korea e Jugut e ka furnizuar me ekrane.

Apple thuhet se po bën hapa të shpejtë në zhvillimin e një iPhone të palosshëm.

Kompania amerikane thuhet se ka punuar për një kohë të gjatë për të krijuar një pajisje që mund t’i bëjë konkurrencë Samsung-ut dhe Huawei-t.

Dhe sipas lajmeve të fundit, Apple ka porositur ekrane për iPhone-in e saj të palosshëm nga Samsung, transmeton Telegrafi.

Samsung thuhet se ka ofruar teknologjinë e saj të ekranit të palosshëm për disa kompani dhe jo vetëm për Apple.

Ekranet OLED janë përdorur prej kohësh në iPhone.

Duke shpërndarë produktet e saj në pajisjet mobile konkurruese, Samsung shpreson të zgjerojë më tej pozicionin e saj në treg me ekranet e saj.

Sipas thashethemeve, Apple nuk duhet të punojë në një iPhone të palosshëm me një ekran të palosshëm, por me 2 ekrane të ndara.

Pasi të hapen, ata duhet të formojnë një ekran të madh pa ndërprerje.

Se si funksionon teknikisht kjo nuk dihet ende. Në çdo rast, është e mundshme që kjo të jetë një teknologji e re.

iPhone i parë i palosshëm i tillë pritet të dalë në treg në vitin 2021.

Për momentin, Apple është i zënë me finalizimin e iPhone-ve të saj të parë me aftësi 5G dhe prezantimin e tyre para botës. /Telegrafi/