Aplikacionet e tua të Office nuk do të mbështesin më shfletuesin e vjetër.

Reklama

Çuditërisht, Internet Explorer 11 ende nuk ka “vdekur”. Por Microsoft po përpiqet të përfundojë përdorimin e tij.

Të hënën, kompania njoftoi se aplikacionet e zyrës së Microsoft 365 përfundimisht nuk do të ekzekutojnë shfletuesin e vjetër

Microsoft po u bën thirrje përdoruesve të saj t’i thonë lamtumirë Internet Explorer dhe të kalojnë në shfletuesin më modern të Edge.

Ndërsa grupi njoftoi në një postim në blog, aplikacionet Microsoft 365, përfshirë aplikacionet Office, nuk do të mbështesin më Internet Explorer 11 nga 17 gushti i vitit 2021. Atëherë mund të përdoret vetëm me Edge, transmeton Telegrafi.

Reklama

Në artikull, Microsoft të paktën tregon mirëkuptim për këtë sepse vendimi mund të mos pritet mirë nga të gjithë, sepse Internet Explorer 11 ka qenë pjesë përbërëse e Microsoft që nga viti 2013. Sipas statistikave nga Net Marketshare, ai është përdorur gjithashtu më shpesh sesa shfletuesi Edge deri në fillim të vitit. Sipas këtyre shifrave, pjesa e tregut të Edge aktualisht është 8 për qind e të gjithë përdoruesve të desktopit. Më shumë se 4 për qind ende përdorin IE.

Reklama

Me botën më të shpejtë duke u bërë më komplekse ndër vite, teknologjitë e reja të shfletuesve do të garantonin përvoja më të mira, më inovative në internet. Kjo është arsyeja pse u vendos që aplikacionet e veta në internet si Outlook, Teams, SharePoint dhe programe të tjera mund të përdoren vetëm përmes Edge. /Telegrafi/