AI dhe 5G janë aktualisht trendet më të mëdha në botën e telefonave, dhe tani ata janë duke e bërë rrugën e tyre në hapësirën e laptopëve.

Prodhuesi i procesorëve Intel njoftoi një program të quajtur “Projekti Athena” për të inkurajuar krijuesit e harduerëve për të ndërtuar laptopë me aftësitë AI dhe 5G, duke filluar nga fundi i këtij viti.

Kompania e përshkruan projektin si “të dizajnuar për të mundësuar përvoja të reja dhe për të përfituar nga teknologjitë e gjeneratës së ardhshme, duke përfshirë 5G dhe inteligjencën artificiale”.

Intel gjithashtu do të punojë me partnerë për të inxhinieruar komponentët për laptopët e ardhshëm nën projektin, dhe të certifikojë pajisjet Athena.

Përveç AI dhe 5G, projekti do të përqëndrohet në kohët më të shkurtra të nisjes, jetë të baterisë dhe performancë më të mirë për pajisjet e ardhshme. Intel tha se është duke synuar kategorinë ultrabook, e cila përfshin laptopë të dizajnuar për transportueshmëri si dhe 2 laptopë të konvertueshëm me prekje në ekran. /Telegrafi/