Insulina në Republikën e Maqedonisë, pa përjashtime, është me afat të rregullt, siguron Ministria e Shëndetësisë që kur në opinion u shfaqen zëra për përdorim me afat të shkurtuar të insulinës për terapi.

“Ministria e Shëndetësisë thekson se të gjithë pacientët që i nënshtrohen terapisë së insulinës rrisin terapinë e insulinës që konsumohet për qëllime individuale dhe për një periudhë prej 28-30 ditësh. Ne insistojmë që në Republikën e Maqedonisë nuk ka insulinë që është afatshkurtër. Ne apelojmë dhe bëjmë thirrje, nëse pacientët që kanë terapi të insulinës kanë dëshmi të tilla se atyre iu është dhënë insulina në një afat të shkurtër, menjëherë të reagojnë në Ministrinë e Shëndetësisë”, thuhet në deklaratë.

Gjithashtu në deklaratë thuhet se insulina me një afat të caktuar deri më 30 shtator 2018 është shpenzuar në korrik. Që nga 15 e këtij muaji vetëm se është siguruara dhe distribuuar insulinë, “Novorapid” me një afat më të gjatë se 12 muaj. Çdo lot (seri) nga të gjitha llojet e insulinës, është e regjistruar me sasinë dhe datën e skadimit. /Telegrafi/