Sektori për Punë të Brendshme Shkup gjatë ditëve të fundit ka punuar në mënyrë intensive në lidhje me zbardhjen e ngjarjeve ku u përfshinë ‘Komitët’ më 13 dhe 19 shtator dhe sot në Prokurorinë Publike kanë parashtruar njoftim.

Janë ndërmarrë masa dhe aktivitete në lidhje me zbardhjen e rasteve, vërtetimin e fakteve dhe identifikimin e personave të përfshirë përmes videove dhe biseda me persona të përfshirë në ngjarje, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në stacion policor janë thirrur 16 persona, dhe po ndërmerren masa shtesë. Po ndërmerren masa dhe aktivitete sipas Ligjit për procedurë penale në Prokurorinë Publike ndërsa për ngjarjen më 13.09.2020 do të ketë parashtrohen njoftime gjatë ditës së nesërme.

MPB njoftojnë se do të njoftohemi pas përfundimit të masave dhe aktivitete sipas urdhrave të ndërmarra nga PTHP Shkup dhe pas dokumentimit të rastit. Ata u bëjnë thirrje qytetarëve të mos përdorin gjuhë të urrejtjes për shkak se kjo është e dënueshme me ligj./Telegrafi/