Myslimanët në mbarë botën kanë filluar agjërimin e muajit të shenjtë të Ramazanit.

Në këtë muaj kur toleranca, mëshira, paqja dhe mirëkuptimi duhet të jenë më kulm, myslimanët janë fotografuar në vende të ndryshme të botës duke bërë përgatitjet e fundit për Ramazanin që ka filluar të hënën, transmeton Telegrafi.

E se si është duke mbretëruar atmosfera në vende kryesisht të banuara me myslimanë, e dëshmojnë edhe fotografitë e publikuara më poshtë nga Al-Jazeera.

Një fotografi tregon se si besimtarët myslimanë në Stamboll të Turqisë shijojnë iftarin e parë të këtij muaji të shenjtë, e në një tjetër duke kryer ritet fetare në një xhami në Karachi të Pakistanit. /Telegrafi/