Kompania pretendon se procesorët 2nm për të njëjtën performancë mund të përdorin 75% më pak energji sesa procesorët e bazuar në teknologjinë 7nm.

IBM pretendon se ka hedhur hapin e parë përpara në teknologjinë e çipave duke bërë çipin e parë 2nm.

Arkitektura mund të ndihmojë prodhuesit e procesorëve të rrisin performancën me 45 për qind me të njëjtën sasi të energjisë si çipat aktual bazuar në teknologjinë 7nm, ose të njëjtin nivel të performancës duke përdorur 75 për qind më pak energji, sipas një raporti IBM, transmeton Telegrafi.

Shumë procesorë me bazë 2nm ka të ngjarë të ofrojnë diçka në mes, një ekuilibër midis performancës më të mirë dhe efikasitetit të përmirësuar të energjisë.

Pajisjet mobile me procesorë 2nm mund të kenë jetëgjatësi deri në katërfishin e atyre me procesorë 7nm.

Laptopët do të fitonin përshpejtim, ndërsa automjetet autonome, sipas kompanisë, do të zbulonin dhe reagonin ndaj objekteve më shpejt. IBM pretendon se teknologjia do të përfitojë nga efikasiteti i energjisë në qendrën e të dhënave, eksplorimi i hapësirës, ​​inteligjenca artificiale, 5G dhe 6G, si dhe informatika kuantike.

IBM me sa duket ka hedhur hapin e parë përpara me teknologjinë 2nm përpara konkurrentëve të saj. /Telegrafi/