Kanë filluar komentimet rreth tërmetet në Shkup. Këtë herë hoxha nga Kumanova Zekerija Bajrami i ka vlerësuar si tërhqje të vërejtjes këto tërmete, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Tërmeti është përkujtim,tërhjekje e vërejtjes.
Po ndoshta për hir të ditës së Arafatit ,ku shum besimtarë sot janë agjërueshëm.
Njashtu për hir të lutjeve të Haxhive , që sot janë në Arafat Allahu na ka mëshirua e nuk u dridh toka më shum.
O Zoti ynë, na mbulo me mëshirën Tënde, e mos na dëno pērshkak të gabimeve tona”(sic) thotë hoxha Zekirja Ibrahimi.

Përndryshe, në Shkup sot kanë ndodhur 3 tërmete. Një në mëngjes në ora 7, një rreth orës 15 e 10 minuta i fortë prej 5.3 shkallëve të Rihterit dhe një në ora 16 e 47 minuta i fortë prej 2.1 shkallëve të Rihterit./Telegrafi/

Pas tërmetit, në Studeniçan të Shkupit rrjedh ujë i kuq (Video) Pas tërmetit, në Studeniçan të Shkupit rrjedh ujë i kuq (Video)
Shkupin e dridhi edhe tërmeti i tretë Shkupin e dridhi edhe tërmeti i tretë
Ka të lënduar nga tërmeti në Shkup (Video) Ka të lënduar nga tërmeti në Shkup (Video)
Tërmeti lë një pjesë të Shkupit pa rrymë, linjat telefonike janë të ngarkuara Tërmeti lë një pjesë të Shkupit pa rrymë, linjat telefonike janë të ngarkuara
Një pjesë e Shkupit pa rrymë, linjat telefonike të zëna Një pjesë e Shkupit pa rrymë, linjat telefonike të zëna
Tërmeti i fuqishëm në Shkup, evakuohen qendrat tregtare Tërmeti i fuqishëm në Shkup, evakuohen qendrat tregtare
Këshilla se si duhet të reagoni në kohë kur ka tërmete Këshilla se si duhet të reagoni në kohë kur ka tërmete
”Tërmete si sot ndodhin çdo 15 vite” (Video) ”Tërmete si sot ndodhin çdo 15 vite” (Video)
Tërmeti i fuqishëm në Shkup, evakuohen qendrat tregtare Tërmeti i fuqishëm në Shkup, evakuohen qendrat tregtare
Tërmeti i fuqishëm në Maqedoni, njerëzit në rrugë (Foto/Video) Tërmeti i fuqishëm në Maqedoni, njerëzit në rrugë (Foto/Video)