0Shares

Një hartë e re animuese e erës tregon se si rrymat ajrore në kohë reale e bëjnë rrugën e tyre në të gjithë planetin tonë dhe se si lëvizin erërat me shpejtësi më të larta.

Kjo hartë e animuar e stuhishme që përshkruan rrymat e erës në kohë reale në të gjithë botën është krijuar me mjeshtëri nga një programues kompjuteri.

Grafiku tregon kushtet atmosferike globale, me ulje-ngritjet rreth planetit tonë.

Çdo rresht në hartën përfaqëson një rrymë të erës, ndërsa ngjyrat tregojnë shpejtësinë e erës (sa më e errët që ngjyra është, aq më e shpejtë është era).

Çdo herë që grafika rifillon, ajo përshkruan goditjet individuale në një copë toke të globit, e cila pastaj shtrihet në sipërfaqen e Tokës.

Programatori me bazë në Seattle, Andrei Kashcha, krijoi hartën, duke punuar nga të dhënat e ofruara nga Shërbimi Kombëtar i Motit të SHBA-së, dhe ka postuar kodin në një web-hosting site të hapur Github.

Sistemi Global i Parashikimit (GFS) është një model i tillë i të dhënave të motit, i botuar në formën e një rrjeti latitudinal-gjatësor.

Ai përditësohet çdo gjashtë orë dhe GFS përmban dhjetëra vlera atmosferike, duke përfshirë shpejtësitë e erës.

Duke diskutuar animimin e tij në Reddit, Z. Kashcha tha: “Ky vizualizim përpiqet të mbajë linjat e erës të shpërndara në mënyrë të barabartë nga njëri-tjetri. Për këtë unë bëj çdo rresht të ri në një distancë të caktuar nga një linjë “nënë”, duke u siguruar që kurrë mos të afrohet më afër se sa lejohet. Implementimi bëhet me JavaScript”. /gsh/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)