Thonë se mençuria vjen me moshën, dhe ndonjëherë këshillat më të mira vijnë nga pleqtë tanë, të cilët i kanë parë të gjitha në jetën e tyre të gjatë dhe mund të flasin nga përvoja.

Nëse “sa më e vjetër aq më e mençur” është e vërtetë, atëherë duhet t’u qasemi më shumë njerëzve më të vjetër në komunitetet tona. Çfarë do të thotë dikush që është gjallë për më shumë se një shekull për botën? Cili është sekreti i tyre për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme?

Një grua e moshuar u tall në lidhje me këshillat e saj për jetën në ditëlindjen e saj këtë vit.

Louise Signore festoi 107-vjetorin e saj. E lindur në vitin 1912, ajo është një New York pothuajse gjatë gjithë jetës dhe ka jetuar në Bronx që kur ishte 14 vjeç.

Ajo nuk ka nevojë për asnjë ilaç përveç një pilule për tensionin e lart të gjakut, dhe pavarësia e saj admirohet nga të gjithë në shtëpi.

Atëherë, si mund të jesh si Louise? Cili është çelësi për të jetuar një jetë kaq të gjatë aktive? Epo, CBS e pyeti se cili ishte sekreti i saj dhe ajo pati një përgjigje të thjeshtë, qesharake: Mos u martoni.

“Nuk u martova asnjëherë”, tha Louise. “Unë mendoj se ky është sekreti. Edhe motra ime thotë: “Unë dua që të mos martohem kurrë”.

Por a është këshilla që të gjithë mund ta marrin me zemër dhe një frymëzim për njerëzit beqarë kudo? /Telegrafi/