0Shares

Në shkurt ka qarkulluar një lajm sipas të cilit autoritetet italiane ishin duke kërkuar nga Google rreth 200 milionë dollarë për taksa.

Këto autoritete kishin deklaruar se Google kishtë shmangur pagesën e taksave në Itali, gjatë periudhës 2008 deri 2013, duke lëvizur paratë e tyre përmes Irlandës.

Google tani ka arritur një marrëveshje me autoritetet e taksave në Itali dhe do të paguajnë 306 milionë dollarë për të filluar hetimin.

Autoritetet italiane të taksave poashtu kanë deklaruar se kanë filluar procesin e marrëveshjes që do të garantoj se Google paguan taksat në mënyrë të rregullt në Itali gjatë të ardhmes.

Një numër i kompanive kanë pësuar kritika të ndryshme në Evropë kohën e fundit për mënyrën se si i menaxhojnë pagesat e taksave.

Google poashtu është duke u përballur me një hetim në Francë, ku autoritetet atje deklarojnë se kompania ka borxh prej 1.6 miliardë eurosh për taksat e papaguara.

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)