Gjyqi për korrupsion i kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu do të rifillojë vetëm pasi votuesit të drejtohen në qendrat e votimit muajin tjetër, sipas një vendimi të gjykatës.

Netanyahu u akuzua në vitin 2019 në çështjet afatgjata që përfshinin dhurata nga miqtë milionerë dhe për gjoja kërkimin e favoreve rregullatore për manjatët e medias në këmbim të një mbulimi të favorshëm, raporton reuters.

Akuzat kundër tij kanë qenë një çështje qendrore gjatë tre zgjedhjeve në të cilat nuk doli asnjë fitues i qartë. Izraeli do të mbajë zgjedhjet e katërta parlamentare brenda dy vjetëve më 23 mars.

Këtë muaj ai u deklarua i pafajshëm para një trupi gjykatës me tre gjyqtarë në një Gjykatë të Rrethit në Jerusalem, e cila ruhet shumë. Gjykata vendosi të hënën vonë se provat në gjyq do të dëgjoheshin duke filluar më 5 prill.

Sondazhet e opinioneve tregojnë se gara është shumë afër për t’u thirrur, pasi rivalët e krahut të djathtë dhe kundërshtarët e qendrës së majtë kërkojnë të sfidojnë udhëheqësin më jetëgjatë të Izraelit. Netanyahu ka qenë kryeministër vazhdimisht që nga viti 2009 pas një mandati të parë nga 1996 në 1999. /Telegrafi/